top of page

За нас

mellifera [melliferum] прилагателно (латински): "правеща мед"

МЕЛИФЕРА е създадена през 2016 г. от Биляна Лаундс-Николова, специалист по маркетинг и хоби-пчелар, решена да намери начини да популяризира българския мед от устойчиво пчеларство. Отне й само няколко години, за да осъзнае, че успехът е преплетен с креативността и че чуждестранните пазари могат да бъдат впечатлени само с истинска иновация. Първите творения на Биляна бяха смеси от мед с различни други суперхрани. Тези гурме продукти са сертифицирани като биологични и се предлагат под частните марки на клиенти от Сингапур, Хонг Конг, Кувейт, Саудитска Арабия и ОАЕ. Горе-долу по това време, в процеса на опити с меда, Биляна се дипломира като хранителен технолог и премина специализирани курсове по спортно хранене. Моментът "Еврика!" дойде един ден, точно когато светът беше блокиран в началото на 2020 г....

MelliGEL е роден като първият 100% биологичен енергиен гел на базата на мед и други суперхрани. След като продуктът беше сертифициран от Informed Sport, той привлече вниманието на професионалните спортисти и започна да събира награди за иновации и отлични постижения. Усилията на Мелифера АД привлякоха интерес от страна на инвеститори и през декември 2022 г. компанията осъществи своето успешно IPO.

Сега историята продължава със смели планове за разширяване и още иновации.

Това са ключовите хора в екипа ни:
MelliGEL_Svoboda_Biljana.jpg

© LAP.bg

Биляна Лаундс-Николова

Изпълнителен Директор

Експерименталната й дейност с меда доведоха до надграждане на магистратурата по бизнес администрация със следдипломно образование и в момента Биляна е докторант в Университета по хранителни технологии. Освен това тя е запален био-пчелар и меден сомелиер. Нейният предишен трудов опит включва бързооборотни стоки, уеб разработка, телевизионни медии и издателска дейност. Освен медената си работа, тя обича да работи в градината, да играе голф и да пътува.

Свобода Михайлова

MelliGEL Бранд Мениджър

Свобода е професионален плувец с 15-годишна кариера в националния отбор по водна топка и световна титла по водно спасяване. В допълнение към спортната си подготовка, тя притежава магистърска степен по маркетинг и има дългогодишен опит в търговията с бързооборотни стоки. Свобода има двама сина (и двамата професионални спортисти) и пламенно насърчава устойчивото спортно хранене и здравословния начин на живот сред младежите.

Награди
bottom of page